تاثیر 8 جلسه ماساژ تایلندی بر انعطاف پذیری هندبالیست ها
هنر ورزش
درباره وبلاگ


خوش آمدید این وبسایت با هدف پیشروی علوم ورزشی در عرصه‌های مختلف به فعالیت می‌پردازد و تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است.
آرشيو وبلاگ
نويسندگان

علی صادقیان1، محمد مهدوی2

1.دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز 2. کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش و مدرس دانشگاه فرهنگیان تبریز

مقدمه:

ماساژ تایلندی یکی از قدیمی ترین سبک های ماساژ در جهان امروز است که قدمت آن به 2500 سال می‌رسد. ماساژ تایلندی دارای فلسفه‌ای از طب سوزنی چینی و ترکیبی از حرکات مختلف ماساژ است که بر پنج قسمت تقسیم می‌شود، ماساژ ریلکسیشن، کششی و مفاصل، پا، سر و وصورت، بارداری و نوزاد.

ماساژ کششی یک سری حرکات استاندارد در حدود 140 حرکت بوده که نیمی از این نوع ماساژ متشکل از حرکات اصلاحی می‌باشد و به دو نوع سنتی و مدرن است. در این ماساژ، تمام نیروی وارده از سوی ماساژور بوده و ماساژ گیرنده در آن دخالت چندانی ندارد و این حرکات می‌بایست بر روی تشک ماساژ اعمال گردد. روش ماساژ به ترتیب اولیت، گرم کردن عضلات و مفاصل و اعمال حرکات کششی به آرامی تا آستانه درد در تمامی زوایا در روی مفاصل و عضلات است. هدف از ماساژ کششی افزایش دامنه حرکتی مفاصل با در نظر گرفتن سابقه بیماری های ماساژ گیرنده است(1). ورزش‌های توپی از رشته‌های مطرح ورزشی بوده و مرتبا شاهد اضافه شدن رشته‌های توپی بیشتری در مسابقات بزرگ بین المللی چون المپیک هستیم. بی‌تردید ورزش‌های توپی در ایران جزو جذاب‌ترین رشته‌های ورزشی بوده و نوجوانان و جوانان زیادی همه روزه  به این رشته‌ها روی می‌آورند(2). هندبال از جمله رشته‌های پرطرفدار و جذاب در سطح دنیا می‌باشند که در صورت گسترش و آموزش اصولی آن، تاثیرات مثبتی نیز در اجتماع و ورزش قهرمانی خواهند داشت(3). برتینی و همکاران، در مورد ورزشکارانی که در سطح حرفه‌ای فعالیت می‌کنند، داشتن انعطاف بدنی مناسب به خاطر نیاز‌های عملکردی را مورد تاکید قرار می‌دهد(4). این پژوهش باهدف تاثیر ماساژ کششی تایلندی بر انعطاف پذیری هندبالیست ها انجام گرفت.

 

روش شناسی: روش تحقیق حاضراز نوع توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری شامل تیم  هندبال باشگاه مقاومت بسیج سپاه عاشورا بود.( 12 نفر) با میانگین سنی(52/1± 09/19)  که جهت اعزام به مسابقات کشوری آماده می‌شدند بصورت تصادفی و قابل دسترس به عنوان نمونه‌های تحقیق انتخاب شدند. ابزار پژوهشی این تحقیق عبارت بود از جعبه انعطاف، که برای سنجش انعطاف از آن استفاده شد. برای ارزیابی ماساژ کششی ابتدا با یک جلسه تمرین از افراد آزمون ورودی به عمل آمد و در ادامه جلسات تمرین متناوب(8 جلسه) حرکات کششی انجام گرفته و به دنبال آن آزمون خروجی انعطاف پذیری به عمل آمد. از آمار توصیفی میانگین و انحراف معیار و برای بدست‌آوردن تفاوت بین ماساژ کششی قبل و بعد از تمرین از آزمون تی­همبسته استفاده شد.

نتایج: در نمونه مورد بررسی میانگین بعد و قبل از تمرین به ترتیب 40.91 و 37.75 می‌باشد. با توجه به آزمون تی‌همبسته با مقدار 224/4 و سطح معنی‌داری 01/0 بین قبل از انجام ماساژ کششی و بعد از انجام ماساژ کششی تفاوت معنی‌داری وجود دارد.

بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر به متولیان آموزش ورزش هندبال پیشنهاد می‌گردد که با گنجاندن جلسات متعدد ماساژ و استخدام ماساژور توانمند امکان افزایش کیفیت و اجرای بهتر مهارت‌های این رشته را محقق سازند.

منابع:

1-اعظمی، مهدی(1391)، اولین و دومین دوره ماساژ تایلندی با مجوز بین‌المللی، تبریز.

2-خدادادی،محمد رسول. صادقیان، علی. (1391)، راهبردهای توسعه قهرمانی ورزش هندبال استان آذربایجان­شرقی .  اولین همایش ملی علمی کاربردی دانشجویی تربیت بدنی و علوم ورزشی(دانشگاه شهید بهشتی)

3-امیر تاش،علی محمد(1389)، هندبال1 ،چاپ اول، تهران: شرکت چاپ و نشر کتاب‌های درسی ایران.

4-   Bertini, I., Pujia, A., Giampietro, M.2003. A follow-up study of the variations in the body composition of karate        athletes. Acta Diabetol, 40:S142-S144.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





پيوندها



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 3
بازدید ماه : 20
بازدید کل : 10731
تعداد مطالب : 5
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1